Egy jó vadászkutya rengeteg segítséget jelent

biztosítsuk nekik a megfelelő támogatást, hogy egyetlen elejtett vagy sebzett vad se vesszen el emiatt!

A vadászatokon való részvétel a fokozott izgalmi állapot, stresszhelyzet miatt jelentős megterhelést jelent a vadászkutyáknak. A nyári szezonban az elejtett vízimadarakat a nádasból, úszva, vagy a zsombékos, sáros területek meglábolásával kell behozniuk – az augusztusi szezonban pedig a nagy meleget kell tűrniük. Még a megfelelően tartott, gondozott vadászkutyák is kifáradnak a vadászat végére. A kotorékebeknél a kockázat fokozott: a föld alatti munkánál a kutya nem hibázhat, mert az életébe kerülhet – ugyanakkor a vadgazdálkodás területén munkájuk nélkülözhetetlen. A Biogenic PET Vitality tabletta – a természetes eredetű növekedési faktoroknak köszönhetően megbízható támaszt nyújt a fenti élethelyzetekben is. Hatása az idős, legyengült állatokban sokkal látványosabban jelentkezik mint a fiatalokban, de a szőrzetük fényesebbé és dúsabbá válása az utóbbiakban is tükrözi a hatást.

A BigenicPet Vitality tabletta hatásmechanizmusa alapvetően különbözik a többi porcvédő, vitamin-, vagy ásványi anyag kiegészítő terméktől. Az előbbiek azon a feltételezésen alapszanak, hogy a szervezet valamilyen anyagból hiányt szenved, ennek következtében alakul ki valamilyen elváltozás. Ezek nagyon sokféle formában jelentkezhetnek: kedvetlenség, étvágytalanság, a játékosság csökkenése, a szőrzet ritkulása vagy megfakulása – ezek egy részének megítélése szubjektív, gyakran csak annyit tud megfogalmazni a tulajdonos, hogy „valahogy nem olyan most a blöki, mint szokott lenni”. Az ilyenkor adott vitamin- és nyomelem pótló készítményekkel gyakran el tudunk érni valamilyen pozitív hatást, hiszen előfordulhat – különösen az olcsó táppal vagy konyhai maradékkal etetett kutyákban – hogy az eledelük valóban nem teljes értékű, különösen akkor, ha megnőtt a tápanyag igény, mint pl. szoptatás idején.

A BigenicPet Vitality ezzel szemben a szervezet saját regenerációs, megújulási képességét állítja helyre. Köztudott, hogy a szervezet valamennyi szövetében folyamatos átépülés zajlik, egyes sejtek elöregszenek, és a helyüket új, fiatal sejtek veszik át – valamennyi szervben találhatók olyan őssejtek, amelyek osztódnak, és közben átalakulnak izomsejtté, bôrsejtté, vagy éppen bélhámsejtté, és így pótolják a csökkent működésű, kiesett társaikat. Egészségi problémák akkor is jelentkeznek, ha az őssejt utánpótlás lassul – ez különösen idôs korban, vagy valamilyen betegség esetén szembeötlô. Elég csak arra gondolnunk, mekkora a különbség a nagymama és az ölében tartott kisunoka bőre között! A BiogenicPet Vitality a korábbi őssejt aktivitást állítja helyre, úgy is mondhatjuk, hogy kúraszerű alkalmazásával megfiatalodik a kutya fizikai és mentális értelemben egyaránt. Ezt már számos tulajdonos és állatorvos megerősítette nekem, akivel az elmúlt évek során beszélgettem. A hetek hónapok alatt felépülő hatás hátterében az áll, hogy minden szövetnek megvan a saját megújulási ciklusa. A bélnyálkahártya 7-8 nap alatt cserélődik le, egy vörösvértest kb. 30 napig él, míg a porc vagy az izomszövet újraépülése több hónapot vesz igénybe még egy teljesen egészséges, fiatal szervezetben is. Egy fájdalomcsillapítótól vagy egy altatótól elvárható, hogy a beadást követő fél órán belül lássuk a hatását, a sejtek szaporodását viszont nem lehet akármeddig gyorsítani.


Hatásmechanizmus:
A Biogenic PET Vitality tabletta hatóanyaga gyógyszerkönyvi minőségű, tisztított és standardizált, tojás eredetű növekedési faktorokat tartalmaz. Ezt a hatóanyagot gyógyhatású készítményként emberi felhasználásra is forgalmazzák, hatását klinikai vizsgálatokkal kutyákban is igazolták.

A BigenicPet Vitality-nek sokféle élethelyzetben jó hasznát veszi a kedvencünk:
• megterhelő élethelyzetekben (pl. kiállítás, utazás, vadászat) a környezeti stressz kivédésére.
• a fényes szőrzet és az egészséges bőr helyreállítására olyan megterhelések során (betegség, stressz), amelyek az állat szőrzetét borzolttá, fénytelenné teszik;
• fájdalommal járó mozgásszervi megbetegedések során alkalmazott gyulladáscsökkentô (szteroid és nem szteroid) gyógyszerek gyomor és bélrendszeri mellékhatásainak csökkentésére. Ezek a gyógyszerek mellékhatásként károsíthatják a gyomor és bélnyálkahártyát, amellyel szemben a Biogenic PET Vitality klinikai vizsgálatokkal bizonyítottan hatékony védelmet nyújt.
• idős, valamint krónikus ízületi megbetegedésekben szenvedő kutyáknál a gyógyszeres terápia kiegészítéseként.
Dr. Tilly Péter

Share this post

scroll to top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com