III. Josera Kupa CACIT vízi-mezei verseny

Harmadik alkalommal rendezte meg az Országos Vizsla Klub (OVK) a Josera Kupa CACIT vízi-mezei versenyt, melyet idén szeptember 21-22-én tartottak. Az eseményt Bobok Endre hívta életre 2017-ben hagyományteremtő szándékkal – a hagyomány idén is folytatódott, és a rendezvény ez év őszén is képviselte a rá jellemző szellemiséget, vagyis az örömteli vadászkutyázást. A rendezvény az egészséges versengés mellett a jó társaságban, barátságos hangulatban töltött kutyás élményekre helyezi a hangsúlyt. Ezt az eszmét a verseny ötletgazdája megnyitóbeszédében ki is emelte. A Josera Kupa megnyitóján Dr. Simicskó István Kormánybiztos, aki a verseny díszvendége volt köszöntötte a felsorakozott kutyavezetőket, bírói grémiumot. A Kormánybiztost sokan politikusként ismerik, a versenyen azonban egy a kutyák, a kutyázás, különös tekintettel a magyar fajták iránt elkötelezett, a vadászkutyázás iránt őszinte érdeklődést tanúsító, igaz “kutyást” ismerhettünk meg személyében. A megnyitón kívül valamennyi munkaterületet meglátogatta, a bírókkal, versenyzőkkel beszélgetve igyekezett elmélyülni a vadászkutyás sport rejtelmeiben. A verseny ezúttal is a vadászkutyafajták sokszínűségét vonultatta fel: a Josera Kupára nevezett 20 kutya között megtaláltuk rövid- és drótszőrű magyar vizslákat, rövid- és drótszőrű német vizslákat, valamint weimari vizslát is.

A magyar és szlovák bírókból álló bírói kar 20 nevezett kutya bírálatát kezdte meg az első napon, a már bevált, kiváló halastórendszert és remek adottságú legelőket magába foglaló apaji területen, amelyet idén is az Apaj-Ürbőpusztai Természetvédő Vt. bocsátott a szervezők rendelkezésére. A kora őszi, kellemes, csapadékmentes időjárás egész hétvégén kitartott, így a kutyáknak nem kellett a megelőző hetek rendezvényeire jellemző nagy hőséggel küzdenie. A versenyközpontnak, a nyitó- és a záróünnepségnek a vadászkutyás rendezvények körében már jól bevált Leányvár Fogadó adott otthont.

E R E D M É N Y E K :
• A III. Josera kupát Norenfield Alba „Zille” rövidszőrű német vizsla szuka nyerte CACT, CACIT címeket szerezve Dr. Vangel-Nagy Márton vezetésével, a Legjobb Mezei Munka és a Legeredményesebb Német Vizsla különdíjjal, maximális pontszámmal.
• Szintén maximális pontszámmal, CACT, Res.CACIT címekkel végzett a 2. helyezett Nagyalföldi-Vadász Pajti „Kongó” rövidszőrű magyar vizsla kan Tauber István vezetésével.
• A harmadik helyet Malomközi Ilex rövidszőrű német vizsla kan szerezte meg Res.CACT címmel, Dr. Horváth Éva vezetésével.
• A nagyszámú nevezés és a külföldi versenyzők jelenléte remek visszaigazolást jelent arról, hogy a rendezvény minden évben magas színvonalat, korrekt bírálatokat és kellemes vadászkutyás perceket nyújt a résztvevők számára.
Fazekas Anna
Fotók: Kékesi Anikó

Share this post

scroll to top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com