Mik azok a bench-ek, amikkel a Crufts-on is találkozhattunk? Nagyon hasznos kutyakiállítási építmények!

Fotó: Szalánczi Gábor

Bár idén már 88 magyar kutya ment Crufts-ra, ebből volt, aki először járt ezen a kiállításon, és meglepetésként érte egy pár dolog, ami az európai kiállításokon nem jellemző: egyik ilyen például a bench.

Mi az a bench?

Ez egy olyan építmény, ahol minden kiállító le tudja tenni a felszerelését, táskáját, a kutyáját; egy fa padlózatú fémoldalfalakkal határolt kis boxok sora. Kutyát is be lehet tenni, bele lehet ülni, vagy felállva messzebbről is lehet követni a ring eseményeit. A tetején van egy kis polc, ahová az éjszakai műszak kikészíti a start számokat, mindegyből kettőt, egyet ott lehet hagyni a bench-en, egyet pedig a kiállító feltűz magára, és azzal viszi be a körbe a kutyáját. 

Fotó: Szalánczi Gábor

A bench-eket többé-kevésbé kötelező elfoglalni, mert ha mindenki odatelepülne le, ahova maga akar (mint az európai kiállításokon), akkor egy nagy káosz lenne. Emellett nehezen lehetne megtalálni bárkit is, ha valaki egy katalógus alapján szeretne valakit ismeretlenül megtalálni. 

Miért jó a bench?

A bench nagyon praktikus, kisebb kutyákat akár boxostul be lehet tenni, vagy gyakorlottabb és ehhez hozzászokott kutyákat egy szál pokrócon ott lehet hagyni. A bench mélyén általában van egy gyűrű, amihez lehet ki lehet kötni a pórázt.

Fotó: Szalánczi Gábor

Nagyon praktikus, mert adott területen a bench-ek teszik lehetővé sok ember és kutya elhelyezését, és az oldalfalaknak köszönhetően a résztvevők nem zavarják egymást. Emellett, mivel a katalógusban egy tulajdonos kutyái egymás után következnek – két-három vagy akár 4 kutya –, értelemszerűen bench-eik is egymás mellett vannak. A bench-ek tetején messziről jól olvasható tábla van, ami jelzi, hogy a környéken melyik fajta található, illetve a sorok végén ki van írva, hogy ettől eddig a sorszámig vannak az adott bench-ek. Egy kiállítás nevezési felhívásában azt is feltüntetik, hogy kiállítás bench-csel ellátott-e vagy sem.

Szerző: Szalánczi Gábor

Share this post

scroll to top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com