A kutyaölelés módjai

Az áprilisi számban öt olyan kutyának a rövid történetet mutattuk be, akiknek nagyon fontos, hogy gazdájukhoz bújhassanak egy számukra nehéz nap után vagy bármikor, amikor egy kis szeretetre vágynak. Rajtuk kívül azonban valószínűleg rengeteg más kutyának, akár a kedves Olvasó négylábújának is helyet adhattunk volna a lapban. Kutatások szerint ugyanis a kutyák agyát boldogsághormon önti el, ha megérzik gazdájukat.. Ezért is szeretnek annyira odabújni társukhoz. Lapunk jelen számában újabb öt olyan rövid történetet mutatunk be, amikor a kutyának fontos volt, hogy gazdája hatalmas karjai között pihenhessen.

A GOLDEN RETRIEVER SZERETETÉNÉL ALIGHA VAN ERŐSEBB
Forrás: imgur

Nem sok dolog tud versenyezni ennek a golden retrievernek a szeretetével. A fajtára jellemző, hogy nagyon aktív és mindig játszani akar gazdájával. A kutya gazdája éppen csak hazajött hosszú ideig tartó munkájából, amikor az állat annyira megörült neki, hogy rögtön a nyakában ugrott. Valószínûleg egész nap arra gondolt, hogy gazdája mikor tér haza.

VALAKI, MINTHA A SÜTI
SZÓT EMLÍTETTE VOLNA?
Forrás: Facebook/Mariana Alaves
Van úgy, hogy, amikor kutyánk kimutatja hatalmas szeretetét, az nem csak miattunk van, hanem azért is, mert van egy hátsó szándéka. Például az, hogy belekóstoljon egy tortába. A képen látható kutyán látszik, hogy a gazdája mellett a sütit is igazán szereti. Mintha azon járna az esze, hogy hogyan szerezzen néhány finom falatot az édességből.

A NAGY KUTYA
ÖLELÉSE
Forrás: imgur/abm10j
Az ír farkaskutyák nagyon ragaszkodnak gazdájukhoz. A képen látható nő utazása előtt el akart köszönni kutyájától. A hatalmas állat azonban nem akarta őt elengedni. Ehelyett inkább átölelte gazdáját. Első ránézésre ijesztő lehet, hogyha egy ekkora állat ránk akaszkodik. Ez esetben ez azonban a szeretet jele. A nőnek feltehetően hosszú ideig tartott, amíg elbúcsúzott kedvencétől.

A kedves történetek ellenére azonban minden gazdának tudnia kell, hogy nem minden kutya szereti az ölelést. Sőt, vannak olyan állatok, amelyek kifejezetten félnek attól, hogyha gazdáik hatalmas tárt karokkal közelítenek feléjük. A legjobb tehát, ha a gazda hagyja, hogy a kutya bújjon oda hozzá előbb, és ne fordítva. Miután az állat megtalálta mancsaival, akkor pedig indulhat a hosszú mozdulatokkal való simogatás, amit minden kutya annyira szeret.
Forrás: Shareably „35 Times Humans Went To Hug Their Dogs And Got Way More Than They Asked For” című cikke alapján készült.”
Egry Bertalan

ÉRZELMEKBŐL SOSINCS HIÁNY
Forrás: Facebook/Jamie Holt
A kutyák igazán erős érzelmek kifejezésére is képesek, így a félelmet, az örömöt, a szeretetet és a hálát egyaránt ki tudják mutatni. A képen látható bokszer az utolsó két érzelem keverékét fejezi ki, ahogy oldalról gazdájához bújik, és sok szeretetet ad neki anélkül, hogy megzavarná munkájában. Ezt a fajta túláradó, és végtelen szeretetet talán csak az tudja megtapasztalni igazán, akinek van kutyája.

KISBABA MINT VETÉLYTÁRS
Forrás: imgur/Hold Your Donkey
Van úgy, hogy négylábú barátunk úgy gondolja, hogy senki más nem létezik számunkra csak ő maga. Gazdáival együtt alkot egy általa oly szeretett világot. Ilyenkor mindig érdekes, ha egyszer csak azt látja, hogy egy új családtag érkezik ebbe az elképzelt univerzumba. Mint például a képen látható kisbaba. Főleg, ha ezt a kisbabát még a kutya kedvenc kanapéjára is ráfektetik. Ha a házi kedvenc ez elején kicsit furcsállja is a „jövevényt”, rövid idő n belül megszereti. Főleg miután látja, hogy gazdái menynyire odavannak a kisbabáért. Emellett pedig marad idejük arra is, hogy odafigyeljenek kutyájukra.

Share this post

scroll to top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com