A kutyaölelés módjai

  1. rész

A kutyát mindenki úgy ismeri, mint az ember legjobb barátját. Ennek több oka is van. Az egyik ezek közül, hogy a kutyák általában szeretik az ölelést.

Forrás: Reddit/Travissimo

Csakúgy, mint mi emberek. Amikor rossz a kedvünk, fáradtak vagyunk vagy egy nehéz nap után vagyunk, mindig tudjuk, hogy ott van nekünk a hűséges szőrös társunk, aki arra vár, hogy megölelhessen minket. Az emberek ölelése is nagyszerű, de a gazdák szerint semmisem hasonlítható ahhoz, amikor négylábú barátunk kinyújtja két mellső lábát és átkarol minket. Ne legyen kétségünk, a kutyák nemcsak azért ölelnek meg minket, mert nekünk szükségünk van rá. Nekik is fontos, hogy érezzék az emberi szeretetet egy számukra nehéz nap után. Például, amikor egész nap egyedül vannak a lakásban, vagy a szomszédban tűzijátékot lőnek fel. A cikk első részében 5 olyan történetet mutatunk be, amikor négylábú barátainknak nagyon jól jött az emberi ölelés. Újabb ötöt pedig a következő számban olvashatnak a kedves olvasók.

BÁRCSAK ÖRÖKRE ÍGY MARADHATNÁNK

Az atlantai Emory Egyetem egyik kutatója, a kutyák idegrendszerét vizsgálva megállapította, hogy az emberek szaga beindítja a kutya agyának olyan területeit, ami az örömért felelős. Olyan, mintha az öleléssel egyszercsak felkapcsolnák egy karácsonyfa égősorát! Ez azt jelenti, hogy amikor mélyen beleássák magukat a gazdájuk karjaiba, akkor boldogság önti el a szívüket.

VIHARBAN AZ ÖLELÉS SEGÍT

Nemcsak az emberek, hanem a kutyák is félnek olyan dolgoktól, amiket nem ismernek. Ilyen például a mennydörgés. A kutyák többsége szerint a hatalmas és zajos viharban az egyetlen biztonságos pont a gazda karjai között van. Az emberek nyugalmukkal és szeretetükkel meg tudják őrizni a kutyáik hidegvérét.

Fotó: The Dodo/MeghanSweer

SZERELEM AZ ELSŐ HORKOLÁSRA

Ő Kylo, a szerelmes pitbull, aki nemrég még egy menedékházban élt, majd egy nevelőcsalád befogadta. Pár hónappal később pedig találkozott a képen látható Meghan Sweersszel. A gazda szerint a találkozás szerelem volt az első horkolásra. A 10 hónapos kutya ugyanis felkapaszkodott az ölébe, és az álla alá fektette a fejét, majd békésen elaludt. A pitbull azóta annyira hálás Meghannek, hogy befogadta, hogy ilyen nagy ölelést ad neki mindig, amikor a nő belép a nappaliba.

Fotó: DailyEdge

ÁLLATORVOS UTÁN JÁR AZ ÖLELÉS

Hiába látogatja ezt a kutyát rendszeresen az állatorvos, az állat mindig retteg tőle. Feltehetőleg az injekció vagy a rossz ízű gyógyszer emléke az, ami miatt mindig fél az orvostól. A kutyának az állatorvos látogatása után mindig szüksége van egy nagy ölelésre, hogy elfeledje a sok izgalmat.

Fotó: Twitter/Pawsify

A BAJBAN IS MELLETTÜNK VANNAK

Nincs kérdés afelől, hogy a kutyák önzetlenül szeretik a gazdáikat. Jóban-rosszban kitartanak embertársaik mellett. Amikor ez a férfi súlyosan megsérült. A mentősök pedig felkészítették arra, hogy bevigyék a sürgősségi osztályra. A kis golden retriever azonnal ráborult, és olyan nagy ölelést adott neki, amekkorát csak tudott. A retriever reakciója megmutatta, hogy a kutyák a bajban is kiállnak gazdájukért.

A jelen cikk a Shareably „35 Times HumansWentToHugTheirDogs

And Got Way More Than TheyAskedFor” című cikke alapján készült.

Share this post

scroll to top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com