K9 hősök ismét köztünk járnak

K9 hősök címmel a napokban látott napvilágot Kovács Violetta legújabb könyve, amely a rendőr- és katonakutyák misztikus világába kalauzolja el az olvasókat.

Kik a szereplői a legújabb könyvnek?

Három évvel ezelőtt jelent meg a Bagira című könyv, és pillanatok alatt el is fogyott. Azóta folyamatosan keresik az olvasók. Mivel akkor nagy példányszámban elkapkodták, így nem mertem újra kiadni, de a legkeresettebb könyvek kedvenc főhőseiből összeállítottunk egy válogatás könyvet, kiegészített fejezetekkel. Így Bagirának már a kölyökkora is szerepel ebben a kötetben, ellentétben az eredeti könyvvel. Ugyanis a kölyökkori gazdit anno nem sikerült megtalálnunk. Bagira TEK-es gazdija nem tudott hozzá elérhetőséget, aki pedig tudott volna, az valamilyen oknál fogva nem segített. Így az eredeti könyvben ott kezdődik a kutya története, amikor a TEK-hez került. Csakhogy a Bagira könyv megjelenése után megkeresett a kölyökkori gazdi, aki nagyon szeretett volna egy könyvet. Már neki sem tudtam adni, hanem a Facebook oldalunkon egy felhívást tettem közzé, és az egyik olvasó, akinek két példánya is volt a könyvből, felajánlotta az egyiket neki.

Most, hogy végre tudtam az első gazdi elérhetőségét, gyorsan kihasználtam a lehetőséget, és immár Bagira életének a teljes történetét olvashatja a K9 hősökben az olvasó.

Milyen kutyák szerepelnek még a kötetben?

Bagira mellett Töki volt a másik híres magyar rendőrkutya, így természetesen az ő története is bekerült. A kolumbiai kábítószer maffia nemrégiben óriási összegű vérdíjat tűzött ki egy zseniális drogkereső német juhászkutya fejére. Nos, ebben a kötetben, ha nem is róla, de az amerikaiak egyik hasonlóan sikeres malinois kutyájának az élete is olvasható a K9 hősök oldalain. Akárcsak a németek sikeres katonakutyája, Jago. És ha már válogatás könyvről beszélünk, az amerikaiak legendája, K-9 Brunó is szerepel ebben a kötetben a másik gyönyörű rendőrkutya, K-9 Primo kiegészített, átdolgozott történetével együtt.

Ezek szerint borítékolva van a siker, ha rendőrkutyákról ír valaki…?

Ez így nem igaz. A tavaly megjelent „Ördögfiókák” című könyvem, ami a saját kutyám naplója, Bagira eladási számát is könnyedén túl szárnyalta, ami számomra is óriási meglepetés volt. A főszereplő Connor, azóta is nagyon népszerű a közösségi médiában, sőt egy nagy nemzetközi cég, a Telenor felkérte, hogy egy jótékonysági kampányának ő legyen az influencere. Ennek ellenére továbbra is a szívügyem, hogy az emberekkel megismertessem a rendőrkutyák csodálatos, önfeláldozó munkáját, a rendőr és kutyája között működő kémiát, a köztük lévő semmihez sem hasonlítható kapcsolatot. Ezzel nem más a célom, mint hogy itthon is olyan köztisztelet övezze a rendőrkutyákat és a gazdáikat, mint ahogyan az az Egyesült Államokban is történik.

Hol lehet a könyvhöz hozzá jutni?

Továbbra is internetes terjesztésben, mivel úgy gondolom, hogy a könyvkiadók és könyvterjesztők jutalékával inkább a németjuhász fajtamentést támogatom. Ezért továbbra is a www.k9kommando.hu, vagy a www.kovacsvioletta.hu weboldalon lehet a könyvet megrendelni, de több személyes átvételi pont is lesz, amiről a weboldalon tájékozódhatnak az olvasók.

Share this post

scroll to top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com