Külföldi kutyák lepik el Magyarországot a hétvégén: dog dancing világbajnokságot rendeznek hazánkban!

Polgár Lili és Ellie

A pünkösdi hosszú hétvégén 20 ország, közel 100 versenyzője utazik Magyarországra, hogy a világszinten is egyre népszerűbb dog dancing sportban megmérettessenek. Japánból, Izraelből, Finnországból és még Ukrajnából is érkeznek kutyusok Budapestre.

Az Angyalföldi Sportközpontban a német-holland-magyar bírók egyénileg és csapatban értékelik a versenyzőket, akik pénteken HTM (Heelwork to music) és szombaton freestyle kategóriában adják elő a kűröket. Minden országból, így hazánkból is 4-4 fős csapatok indulnak a világversenyen. Vasárnap rendezik a döntő napot, ahol a csehek, az angolok és svédek mellett Magyarország is esélyes a dobogós helyekre, ahonnan olyan versenyzők kvalifikáltak, akik sikerrel képviselték már hazánkat nemzetközi tehetségkutatókon, úgy mint az America’s Got Talent vagy a British Got Talent.

Bérczes Christine és Meredith

Nagy hétvége lesz a kutyásoknak!

„A világbajnokságon olyan magasan képzett és jól, fegyelmezetten viselkedő kutyusok vesznek részt, hogy a sportcsarnok kivételt tett a verseny kedvéért. Oda egyéb esetben nem mehetnek be állatok. A sport nemcsak trükkök bemutatója, hanem egy nagyon szabályozott versenysport, amely leginkább a műkorcsolyához hasonlít, annyi különbséggel, hogy ebben az esetben egy kutya-ember páros hoz létre egy maradandó és nagy izgalmakra, örömökre okot adó kűrt.” – mondta Kelecsényi Péter főszervező, aki megjegyezte, hogy ezen a hétvégén, párhuzamosan a VB-vel, Szilvásváradon rendezik Magyarország legnagyobb és legtradicionálisabb kutyás eseményét, amely Korózs Andrásnak, a Magyar Ebtenyésztők egykori vezetőjének állít emléket, aki éveken keresztül vitte sikerre és nemzetközi elismerésre a magyar kutyatenyésztést.

„Nagyon jóleső érzés látni, hogy minden évben egyre több szálloda és étterem nyitja meg kapuit a négylábúak előtt. Így nincs akadálya, hogy világversenyeket rendezzünk az ország bármely pontján” – fejezte ki elégedettségét a főszervező.

További információ ide kattintva érhető el.

A versenyek eredményeiről természetesen az a Kutya újság is beszámol!

Share this post

scroll to top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com