Béres Minera cseppek: a kutyák és macskák Béres cseppje

A Minera cseppek kétféle változatban érhetők el, kutyák illetve macskák számára.

Ezeket a cseppeket a Béres Rt. fejlesztette ki a cégnél felhalmozódott sok évtizedes fejlesztôi tudás és tapasztalat felhasználásával, kifejezetten kutyák és macskák számára. 11 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó, gyógyhatású termékként törzskönyvezett készítmények, amelyek gyógyszerkönyvi minőségű alapanyagokat tartalmaznak, nem pedig „takarmány” minőségűt. A gyógyhatású termékek a táplálékkiegészítőknél magasabb minőségi kategóriát képeznek, hiszen a használati utasításban felsorolt hatásaikat célzott klinikai vizsgálatokkal kell alátámasztani, ezek alapján kapják meg a hatóság jóváhagyását. A Béres Rt. számos ilyen vizsgálatot elvégzett a fejlesztés során.

Ásványi anyagokra minden élô szervezetnek, így a kutyáknak is szüksége van. Legfontosabb szerepük a testvázának, vagyis a csontrendszernek a felépítése és szilárdan tartása, de elengedhetetlenül fontos a jelenlétük egy sor szabályozási funkcióban is: enzimek, vitaminok, hormonok alkotóelemei, és különféle anyagcsere-folyamatok szabályozói a szervezetben. Ásványi elemekből a szervezet képes jelentős tartalékot képezni, azonban nem megfelelő életmód, például kiegyensúlyozatlan táplálkozás mellett, vagy fokozott igény esetén ezek a raktárak egy idő után kiürülhetnek, a szervezetben pedig – főleg a csak elenyésző mennyiségben meglévô nyomelemekből – hiány léphet fel. Az ásványi elemek nagyon kényes egyensúlyban állnak egymással. Régóta ismert, hogy az egyik elem túlsúlya gátolhatja egy másiknak a bélrendszerből való felszívódását vagy a szervezeten belüli eloszlását, hasznosulását. Ezért nagyon veszélyesek az olyan táplálékkiegészítő készítmények, amelyek csak egy, két, esetleg háromféle ásványi elemet tartalmaznak, és nem állatorvosi utasításra, hanem ötletszerűen, a legtöbb esetben teljesen feleslegesen adják az állatnak. Szakszerűtlenül felhasználva azok a készítmények is ártalmasak lehetnek, amelyek többféle ásványi anyagból állnak ugyan, de nem a szervezet számára ideális összetételben vagy arányban.

A Minera cseppek kiválósága abban rejlik, hogy az ásványi anyagokat éppen a kutya illetve a macska számára szükséges mennyiségben és arányban tartalmazzák. Ha egy szervezetben valamilyen ok miatt ásványianyag hiány lép fel, akkor az immunrendszer, és ezzel együtt az ellenálló képesség meggyengül, ezáltal az élőlény védekezésképtelenné válik a különféle megbetegedésekkel szemben, és romlik a regenerációs hajlama, azaz sokkal lassabban és nehezebben gyógyul fel egy megbetegedésből. E mellett kialakulhatnak még különféle anyagcserezavarok, kondícióromlás, étvágytalanság, kedvetlenség és általános rossz állapot. Ásványianyag egyensúlyi zavarok vagy hiány nemcsak a nem megfelelően táplált állatokban léphet fel, hanem a gyors növekedés szakaszában a nagytestű kutyáknál is.

De ide sorolhatók azok a kutyák is, amelyek keveset mozognak, egészségtelen (pl. városi) környezetben élnek, vagy folyamatosan nagy stressznek és terhelésnek – pl. a munkakutyák, vemhes és szoptató szukák – vannak kitéve. Örvendetes tény, hogy a kutyatulajdonosok napjainkban egyre tudatosabban igyekszenek megőrizni kedvenceik egészségét és jó kondícióját, ellensúlyozni azokat a környezeti hatásokat, amelyek a természetes élőhelyüktől való eltávolodás miatt éri a kutyáikat. Ennek köszönhetően a kutyák élettartama már több évvel hosszabb, mint a vadon élő rokonaiké, ami viszont együtt jár az idős korra jellemző elváltozásokkal. Emiatt is a legtöbb, városi környezetben tartott kutyánál és macskánál – látható megbetegedés hiányában is – érdemes időnként Minera csepp kúrákat tartani, hogy szervezetük feltöltődhessen, és ne kerüljön ásványianyag-hiányos állapotba. Vagyis a Minera cseppeket nemcsak gyógykezelés, hanem megelőzés céljából is célszerű használni. A Minera csepp kiválóan alkalmas anyagcserezavarok, étvágytalanság és gyengeség esetén, az ellenálló képesség és a kondíció javítására, fertőző betegségek után a minél gyorsabb felépülés eléréséhez, valamint az immunrendszer általános erősítésére. Nagy segítséget jelenthet daganatos megbetegedésekben is a gyógyszeres terápia mellett. Fakó szőrzet, szőrhullás, vedlés esetén javítja a szőrzet minőségét, regenerálja a bőrt és védi a nyálkahártyákat. Jelentős szerepet kaphat még kiállításra készülő állatoknak a felkészítés idején, munkakutyáknak és nagy almot nevelő szoptató szukáknak a terhelés elviselésében, fokozott stressznek kitett, lakásban tartott kedvenceknek pedig a kedvetlenség és a depresszió elkerülésében.
Felhasznált irodalom:
www.food.gov.uk/multimedia/webpage/vitandmin/evmpapers
http://www.food.gov.uk/multimedia/pdfs/vitmin2003.pdf

Share this post

scroll to top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com