Egy jó vadászkutya rengeteg segítséget jelent

A vadászatokon való részvétel a fokozott izgalmi állapot, stresszhelyzet miatt jelentős megterhelést jelent a vadászkutyáknak. A nyári szezonban az elejtett vízimadarakat a nádasból, úszva, vagy a zsombékos, sáros területek meglábolásával kell behozniuk – az augusztusi szezonban pedig a nagy meleget kell tűrniük. Még a megfelelően tartott, gondozott vadászkutyák is kifáradnak a vadászat végére. A kotorékebeknél a kockázat fokozott: a föld alatti munkánál a kutya nem hibázhat, mert az életébe kerülhet ugyanakkor a vadgazdálkodás területén munkájuk nélkülözhetetlen.
A Biogenic PET Vitality tabletta – a természetes eredetű növekedési faktoroknak köszönhetően megbízható támaszt nyújt a fenti élethelyzetekben is. Hatása az idős, legyengült állatokban sokkal látványosabban jelentkezik mint a fiatalokban, de a szőrzetük fényesebbé és dúsabbá válása az utóbbiakban is tükrözi a hatást.

A BigenicPet Vitality tabletta hatásmechanizmusa alapvetően különbözik a többi porcvédő, vitamin-, vagy ásványi anyag kiegészítő terméktől. Az előbbiek azon a feltételezésen alapszanak, hogy a szervezet valamilyen anyagból hiányt szenved, ennek következtében alakul ki valamilyen elváltozás. Ezek nagyon sokféle formában jelentkezhetnek: kedvetlenség, étvágytalanság, a játékosság csökkenése, a szőrzet ritkulása vagy megfakulása – ezek egy részének megítélése szubjektív, gyakran csak annyit tud megfogalmazni a tulajdonos, hogy „valahogy nem olyan most a blöki, mint szokott lenni”.

Az ilyenkor adott vitamin- és nyomelempótló készítményekkel gyakran el tudunk érni valamilyen pozitív hatást, hiszen előfordulhat – különösen az olcsó táppal vagy konyhai maradékkal etetett kutyákban – hogy az eledelük valóban nem teljes értékű, különösen akkor, ha megnőtt a tápanyag igény, mint pl. szoptatás idején. A BigenicPet Vitality ezzel szemben a szervezet saját regenerációs, megújulási képességét állítja helyre. Köztudott, hogy a szervezet valamennyi szövetében folyamatos átépülés zajlik, egyes sejtek elöregszenek, és a helyüket új, fiatal sejtek veszik át – valamennyi szervben találhatók olyan őssejtek, amelyek osztódnak, és közben átalakulnak izomsejtté, bőrsejtté, vagy éppen bélhámsejtté, és így pótolják a csökkent működésű, kiesett társaikat. Egészségi problémák akkor is jelentkeznek, ha az őssejt utánpótlás lassul – ez különösen idős korban, vagy valamilyen betegség esetén szembeötlő. Elég csak arra gondolnunk, mekkora a különbség a nagymama és az ölében tartott kisunoka bőre között!
A BiogenicPet Vitality a korábbi őssejt aktivitást állítja helyre, úgy is mondhatjuk, hogy kúraszerű alkalmazásával megfiatalodik a kutya fizikai és mentális értelemben egyaránt. Ezt már számos tulajdonos és állatorvos megerősítette nekem, akivel az elmúlt évek során beszélgettem. A hetek-hónapok alatt felépülő hatás hátterében az áll, hogy minden szövetnek
megvan a saját megújulási ciklusa. A bélnyálkahártya 7-8 nap alatt cserélődik le, egy vörösvértest kb. 30 napig él, míg a porc vagy az izomszövet újraépülése több hónapot vesz igénybe még egy teljesen egészséges, fiatal szervezetben is. Egy fájdalomcsillapítótól vagy egy altatótól elvárható, hogy a beadást követő fél órán belül lássuk a hatását, a sejtek szaporodását viszont nem lehet akármeddig gyorsítani.
Dr. Tilly Péter

Share this post

scroll to top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com