Rosinante, a Dunakanyar rejtett kincse

Nyugalom, béke, utánozhatatlan természetes miliő, na és persze kiváló ízek

Családbarát, így kutyabarát hely a Szentendrei szigeten található szálloda és annak egyedi étterme, mely egész évben várja azokat, akik a főváros közelében, ám annak zajától, tömegétől távol szeretnének pihenni, illetve gasztronómiai élményekkel gazdagodni.

Szigetmonostoron, nagyjából Szentendrével egy vonalban található az a vendéglátóhely, ahol érkezésemkor már Bundás és Maja a két befogadott eb köszönt az ajtóban. Ahogy mondani szoktam a kutya megérzi a jó embert, így szálloda és az étterem állandó lakói nem tulajdonítanak nagy jelentőséget nekem. Rám néznek, egy kis szagolgatás és után pihenés tovább a recepciónál. Késôbb megtudom Paór Anikótól, a hely értékesítési vezetőjétől, hogy a két kedvenc lényegében emblematikus jelentőséggel bír náluk.

A hozzánk érkező családok gyermekei örömmel játszanak a kutyáinkkal, sőt sokan elmondják, hogy a négylábúak miatt is térnek vissza hozzánk. Mindig is a családbarát helynek gondoltuk magunkat és a kutya ugyanúgy a család része, így nem is volt kérdés, hogy kutyabarát hely legyünk. Gyakran kiemelik a vendégeink, hogy örömükre szolgál, hogy amíg a gyermek a kertben kialakított játszóterünkön időzik, a család kedvence pedig a kert többi részét fedezi fel, addig hosszú idő után a szülők is nyugodtan, kettesben elfogyaszthatják például az ebédjüket – osztja meg velem Anikó. Amikor az ember helyet foglal a vendéglő varázslatos kertjében úgy érzi, hogy otthon van és ez nem véletlen, hiszen a tulajdonosoknak ez is volt az egyik céljuk 20 évvel ezelőtt, mikor megálmodták a Rosinantet.

Nagy Ágnes és Szikora Imre az első hazai 5 csillagos szállodában dolgoztak, a hölgy a front office, míg az úr szakács munkakörben, ahol egymást megismerték, majd az életüket összekötötték és évekkel később létrehozták vendéglátó helyüket. Ágnes az irodalom, míg Imre lovak iránti szeretetéből jött a Rosinante elnevezés, ugyan is Cervantes Don Quijote című regényében így hívják a főhős lovát – avatott be az értékesítési vezető. A szálloda különlegességei közé tartozik, hogy nincs két egyforma szobájuk, illetve számos olyan újragondolt bútor található benne, mely a magyar emberekben nosztalgikus emlékeket idéz fel. Emellett az irodalom visszaköszön a vendéglátó helyben más fronton is, mivel gazdag könyvtárral rendelkezik a fogadó, benne számos olvasásra ideális kuckóval. Mindezek mellé csatlakozik a koránt sem mindennapi konyha, melyért Jónás Gábor felel.

A gasztronómiai kínálatunkban a hagyományos magyar ételeket és a Dunakanyar sajátosságait kívánjunk bemutatni, mindezt persze a kornak megfelelően modern, újragondolt felfogásban. Az étlapunk évszakonként változik, a szezonalitásnak megfelelően. Kevesen tudják, de gasztrotörténelmi jelentőséggel is bír a Rosinante, ugyanis itt volt az első Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) nevű rendezvény 2012-ben, mely azóta egy igazi fogalom, egy minőségi védjegy lett hazánkban – mondta Paór Anikó.

Arról is beszélt a vendéglátóm, hogy hétvégente nehéz náluk helyet kapni, mert általában esküvőket tartanak, míg hét közben gyakorta céges rendezvényeket látnak vendégül, illetve a hétköznapokon a családosok fordulnak meg náluk nagy számban, ezért is érdemes előre foglalni. A népszerű televíziós sorozat, a Szívek szállodája Szitakötő hotelét juttatta eszembe ez a hely, ahol az ember mintha egy kicsit egy meseszerű világban lenne, ahol mindenki csak azon fáradozik, hogy ő jól érezze magát. Az erdei környezet, a Dunakanyar, a helyi termelők és az ütős szakécscsapat kreativitása egy igazán utánozhatatlan élménnyel szolgál, ahol rajtunk kívül kutyánk is remekül érezhetik magukat.

Share this post

scroll to top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com